OrientFest u Zadru u suradnji s Udrugom Iznajmljivača Zadar

Plesna udruga Nimeta organizira prvi međunarodni ORIENT Fest u Zadru. Festival će trajati od 08.07 do 10.07.2016.

Međunarodna plesna manifestacija “ORIENT Fest” prva je u planiranom nizu sličnih manifestacija, koje na ovom prostoru trenutno ne postoje. Osim što predstavlja kulturni glazbeno – scenski događaj, ona uvodi i novu kulturnu i turističku ponudu u grad Zadar.

Projekt se sastoji od međunarodne manifestacije orijentalnog plesa u Zadru (Gala show), te održavanja edukativnih plesnih radionica. Termin održavanja predviđen je od 08. do 10. srpnja 2016. godine.

Kroz zanimljive interaktivne i edukativne radionice otvorene svim zainteresiranim građanima, prolaznicima i turistima, namjera je predstaviti ovu drevnu plesnu umjetnost na način na koji na ovim prostorima još nije predstavljena. U velikoj dvorani Kazališta lutaka održat će se prvi međunarodni festival orijentalnih plesova i folklora u Zadru, kojeg će predstaviti članice različitih plesnih udruga na međunarodnoj razini, kao i Plesna Udruga Nimeta koja će predstavljati sam grad Zadar.

Glavni pokrovitelji festivala: Grad Zadar , Zadarska županija, Zadar Travel Guide, Udruga Iznajmljivača Zadar, Mario Snack café, Buffet Uhlinac Pag

Za sve dodatne informacije: Mirjam 091 604 2849 ili nimeta.ples@gmail.com

Program:

08.07.2016
Gala show u 21 sat Kazalište lutaka

Gala večer cijena karte:30 kuna

Radionice/ Workshops
od 10 do 12 sati Wher does my move come from? Vedra Trillian( Zagreb)
od 18 do 20 sati Khaleeji Aleksandra Saška Kondić( Beograd)
od 20:30 do 22:30 sati Tribal Fusion combos Vedra Trillian(Zagreb)
10.07.2016
Radionica/Workshop
od 10 do 12 sati
Moderan Orient Ena Martinek (Zagreb)

Lokacija održavanje radionica:Kralja Stjepana Držislava 10.